Ezek a legszebb kültéri burkolatok - négy népszerű megoldás a teraszra

A nyári hónapok beköszöntével a teraszra, erkélyre is nagyobb hangsúlyt fektetünk: megtöltjük növényekkel, előkerül a grillfelszerelés és a kényelmes kiülők is újra megtelnek vendégekkel. A terasz hangulatát nagyban meghatározza, hogy milyen kiegészítőket használunk a berendezéshez, ám legalább ekkora szerepe van a burkolat kiválasztásának. Mivel többféle szempontból igénybe vett helyszínről van szó, padlóválasztáskor fontos a tartósság, a vastagság, az, hogy csúszásmentes legyen és könnyen tisztítható. Cikkünkben négy dekoratív és praktikus burkolatot mutatunk, neked csak ki kell választani, melyiket tudnád elképzelni otthonodba. 


Éljen a természetesség

A kőlapok a legkedveltebb megoldások közé tartoznak. Nemcsak természetes, de időtálló burkolatok is. Számtalan termékfajta kapható az antiktól a grániton át a terméskőig rendkívül változatos színárnyalatokban, melyek mindegyike illeszkedik a természetes környezethez. A fagyálló kőburkolat készülhet továbbá homokkőből, mészkőből vagy kvarcitból is. Választásakor figyelembe kell venni az adott kő nedvszívóképességét és vastagságát - a vékonyabb lapok betonra, a vastagabbak kavicságyra kerülnek. Erkély és tetőterasz burkolása esetén mindenképp kérjük ki szakember véleményét, hogy biztosan elbírja a födém. A kő szépsége és egyedi mintázata lakberendezési szempontból azonban megéri a fáradságot, nem beszélve arról, hogy könnyen tisztítható, megfelelő felületkezeléssel pedig évtizedekig gyönyörködhetünk benne. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerámiát kintre is

A kerámia vagy kőporcelán visszafogott eleganciája otthonunk külső terein egyaránt jól érvényesül, ráadásul hatalmas a választék stílusban és színvilágban is - a felületi mintázatok egyaránt sokrétűek - amellett, hogy költséghatékony választás. A kővel szemben letisztult, egyenletes, ezért a neves spanyol és olasz gyártók külön figyelnek az érdesítéssel elért csúszásmentességre: az R-skála jelöli ezt, válasszunk R11, R12 értékű és A jelű, vagyis vizes felületre is megfelelő lapokat. Tisztán tartása egyszerű, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy sérülékeny lehet, így érdemes többet rendelni belőle. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fával nem lőhetsz mellé

Amikor faburkolatról beszélünk, egyaránt számításba vehetjük a természetes és a fahatású padlólapokat, mindkettő esetében érvényes, hogy igazán naturális hatást érhetünk el vele. Minél keményebb fát választunk, annál strapabíróbb lesz a végeredmény. Fa szempontjából határ a csillagos ég, lehet klasszikus, rusztikus, sötét vagy világos, szépsége megtartásáért azonban évente kezelnünk kell. Itt jöhet képbe a fahatású burkolat, ami lehet akár kőből készült cserép is, melynek struktúrája tömör, továbbá tökéletesen illeszkedik és még csúszásmentes is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Környezetbarát WPC 

És ha már fa, nem hagyhatjuk ki a legújabb trendet, ami a szintén természetes hatást nyújtó, üreges WPC burkolat. A fa-műanyag ötvözet egyesíti magában a szépséget és a tartósságot. A többnyire újrahasznosított faanyaghoz környezetbarát polipropilént használnak, ezáltal súlyra könnyebb lesz a fánál. Meglévő burkolatra, betonra, kavicságyra egyaránt rakható, hőtágulásra azonban változik a térfogata, tehát biztos, ami biztos, bízzuk szakemberre a munkát. Felülete csúszásbiztos, könnyű tisztítani, viszont a nyári napsütés hatására könnyen felmelegedhet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



További friss híreinkért és színes tartalmainkért kövess bennünket facebook és instagram felületeinken is!

 

Forrás ITT és ITT

 



További bejegyzések

https://www.instagram.com/burkolat.studio/A nyári hónapok beköszöntével a teraszra, erkélyre is nagyobb hangsúlyt fektetünk: megtöltjük növényekkel, előkerül a grillfelszerelés és a kényelmes kiülők is újra megtelnek vendégekkel. A terasz hangulatát nagyban meghatározza, hogy milyen kiegészítőket használunk a berendezéshez, ám legalább ekkora szerepe van a burkolat kiválasztásának. Mivel többféle szempontból igénybe vett helyszínről van szó, padlóválasztáskor fontos a tartósság, a vastagság, az, hogy csúszásmentes legyen és könnyen tisztítható. Cikkünkben négy dekoratív és praktikus burkolatot mutatunk, neked csak ki kell választani, melyiket tudnád elképzelni otthonodba. Kattints a fotókra a képeken szereplő burkolatokért!