Hidegburkolat - és csempetrendek 2022-ben

Lakás vagy házfelújítás előtt álltok? Ilyenkor a legnagyobb dilemmát mindig a hidegburkolat jelenti, mely az épület stílusát és karakterét nagyban meghatározza. A burkolat olyan sarkalatos pontja otthonunknak, melyet hosszú évtizedekre tervezünk beépíteni, így érdemes nagyobb figyelmet fordítani a megfelelő színű, stílusú termék kiválasztására.

 

Színek, minták, felületek

Burkolatfronton évek óta a ranglista élén állnak a természetes hatású anyagok, melyek natúr- illetve monokróm színekben pompáznak.  Nemrégiben átütő sikerrel robbant be az antracit szín, mely letisztult, modern dizájnt kölcsönöz a lakásnak. A beton hatású szürke burkolólapok napjainkban tökéletesen illenek a fekete-fehér színekkel kialakított lakások stílusába. Ugyanakkor a színek szerelmeseinek is bőven kínál egyedi megjelenést a lakberendezési divat, hiszen 2022-ben a szakemberek a very peri árnyalatot választották az év trendszínének lakberendezés terén.

 

Nem a méret a lényeg

Ahogy a divat más területén is láthatjuk, az apróbb daraboktól egészen az oversize méretekig terjed a trend, úgy a csempék és a padlók világában is a 2,5x2,5 cm-es mozaiktól kezdve a 240x120 cm-es óriáslapokig minden szóba jöhet. A nagyméret a 30x 60 cm-es padlóktól kezdődik, de egyre elterjedtebbek a 120x20 vagy akár a 240x120 méretes burkolólapok is. A nagyméretű padlólap a modern, klasszikus, minimalista és a vintage irányzatoknak egyaránt kedvez, ráadásul ezek a burkolólapok retifikáltak, így akár 2mm-es fugával is burkolhatók, mely során optikailag egységes padlót kapunk. Ez a kisebb fürdőszoba helyiséget nagyobbnak láttatja és segít látszólag tágítani a teret. A nagyobb burkolólapoknál érdemes felkészülni a megfelelő szerszámokkal és ragasztóanyaggal ugyanis igen könnyen törhetnek beépítés közben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idei trend a méhsejt minta

A mintákat illetően a méhsejt és a rombusz alak dominál, habár előbbiből még kevesebb választék áll rendelkezésünkre a boltok polcain. Különösen csempe tekintetében születhetnek igazán egyedi kreációk a méhsejt mintával, mely egy letisztult fürdőszobában biztosan odavonzza a tekintetet. Ha szeretnénk a klasszikusabb vonalak mellett maradni, akkor újra visszakacsinthatunk a márvány felé, amely egykor igen nagy népszerűségnek örvendett, de  napjainkban is visszatérni látszik. A márvány mellett más antikolt hatású felületeket is új köntösben köszönthetünk, melyek már nem először térnek vissza az enteriőrbe.

 

Keresettek a magasfényű felületek

A burkolatok kiválasztásánál nem árt alaposan szemügyre venni a burkolólap felületét sem, amely azontúl, hogy hozzásegít az impozáns megjelenéshez, sok bosszúságtól is megszabadít, ha a praktikusság mellett voksolunk. Egyre kedveltebbek a polpoler - lappato lapok, melyek enyhén csiszoltak, így a beépítésnél különleges foltos hatást eredményeznek. Ezáltal a mindennapos használatból adódó szennyeződések, maszatok sem annyira szembetűnőek, mint egy világos egyszínű csempe esetében. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy a magasfényű, polirozott lapok sincsenek leáldozóban, sőt igazi ékkövei lehetnek egy letisztult fürdőszobának. Ha tetszenek a magasfényű felületek, de a fürdőszobában mégis a praktikusság mellett maradnánk, akkor akár egy polírozott lapú bútor is megadhatja ennek az irányzatnak a hangulatát.

 

 

 



További bejegyzések

Lakás vagy házfelújítás előtt álltok? Ilyenkor a legnagyobb dilemmát mindig a hidegburkolat jelenti, mely az épület stílusát és karakterét nagyban meghatározza. A burkolat olyan sarkalatos pontja otthonunknak, melyet hosszú évtizedekre tervezünk beépíteni, így érdemes nagyobb figyelmet fordítani a megfelelő színű, stílusú termék kiválasztására.