Kád vagy zuhanykabin? Segítünk választani!

A házfelújítás vagy - tervezés előtt állók egyik leggyakoribb dilemmája, hogy kád vagy zuhanykabin kerüljön a fürdőszobába. Ez a kérdés sarkalatos pontja a vizesblokk kialakításának, a döntést pedig számtalan szempont befolyásolhatja. Igyekeztünk a leginkább releváns érveket összegyűjteni, hogy legközelebb már célirányosan induljatok el a választott fürdőszobaszalonba. 


A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség otthonunkban, hiszen a megfelelő tisztálkodás mellett itt relaxálunk, töltjük fel energiaraktárainkat és lelkünket az elkövetkezendő napra. Éppen ezért még nagyobb az elvárás, hogy a végeredmény minden elképzelésünköz igazodjon, hiszen ezen áll vagy bukik, később milyen érzésekkel lépjük át a küszöböt. Ilyenkor a legjobb módszer, ha tiszta fejjel nekiülünk és listát készítünk, milyen szaniterek szolgálják a leginkább vágyainkat. 

 

Mindenekelőtt vegyük számításba:

  • A fürdőszoba alapterülete, pontos négyzetméter és alaprajz, falak elhelyezkedése - ez mind megkönnyíti a tervezést.
  • Ajtók, ablakok, vízvezetékek, lefolyók helyzete - felújításkor jobb esetben szeretnénk elkerülni a falbontással és egyéb komoly átalakítással kapcsolatos kihívásokat. Amit ebben az esetben fel kell rajzolnod:  meglévő ajtók, ablakok helyzetét és nyitási irányát, vízvezetékek nyomvonalát és a lefolyók helyzetét. Ezek befolyásolják leginkább, hogyan oszthatod be a teret, ami egyben a szaniterválasztást is meghatározza.

 

Ha az alapokkal végeztünk, jöhet a pro kontra lista, avagy a legfontosabb kérdések!

Hányan használjátok a fürdőt?

Fontos kérdés, hányan éltek egy háztartásban és mekkora a fürdőszoba kialakítására szánt hely. Egy nagy házban, melyben többen éltek együtt, érdemes két fürdőszobában gondolkodni, vagy egy különálló mellékhelyiséget is betervezni. Ha már van egy négyzetméternyi extra helyetek, akkor szóba jöhet a kisebb alapterületű zuhanykabin.. Ezek mellett figyelembe kell venni, hogy könnyen és gyorsan tudjátok tisztítani a szanitereket és a fürdőszobát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ki az, akivel osztoztok a fürdőn!

Érdemes számba venni, kik fogják majd használni az adott fürdőhelyiséget. Ha például idősebb családtag, vagy mozgáskorlátozott személy is igénybe venné, akkor különösen fontos az akadálymentesítés, az extra alacsony peremű kád vagy a csúszásmentes zuhanytálca, edzett üvegű zuhanykabinnal, ülőkével. Kisgyermekes családban jól jöhet egy kád beszerzése, melyben a lurkó könnyebben megfürdethető. 

A takarékosság fontos tényező?

A spórolás mellett a környezettudatosságot is fontosnak tartjátok? Akkor nagy eséllyel a zuhanyzás felé billenhet a mérleg nyelve.Rengeteg vizet, energiát, és pénzt is megtakaríthattok, ha zuhanyoztok, hiszen nem kell folyatnotok a vizet, ráadásul  biztonságos és gyorsabb is, mintha egy teljes kádat kéne feltöltenetek 100-200 liter vízzel. Azért figyeljetek oda, hogy zuhanyzás közben ne veszítsétek el az időérzéketeket, mert könnyen megszaladhat a fogyasztás.Ha kádat választotok paravánnal, minden nap eldönthetitek, egy kellemes fürdőt vagy egy frissítő zuhanyt vennétek.

Mennyi időt töltötök a fürdőszobában?

Ha szerettek hosszan időzni a fürdőben, és kényelemben lazítani, bevetni egy arcpakolást, esetleg olvasni habfürdőzés közben, akkor a fürdőkád praktikusabb lesz vagy kádparavánnal felhelyezett kád. Utóbbiban zuhanyozhattok is és még se kell lemondani a relaxációs élményről. Akkor sem kell így tennetek, ha kis hely áll a rendelkezésetekre. Nézzetek körül a zuhanykabinba helyezhető hidromasszázs panelek között!

Webáruházunkban számtalan fürdőszobai szanitert találtok speciális igényeitekhez. Keressetek a megfelelő kulcsszavakra vagy inspirálódjatok menüpontjaink alatt! 

 

Forrás ITT



További bejegyzések

A házfelújítás vagy - tervezés előtt állók egyik leggyakoribb dilemmája, hogy kád vagy zuhanykabin kerüljön a fürdőszobába. Ez a kérdés sarkalatos pontja a vizesblokk kialakításának, a döntést pedig számtalan szempont befolyásolhatja. Igyekeztünk a leginkább releváns érveket összegyűjteni, hogy legközelebb már célirányosan induljatok el a választott fürdőszobaszalonba.